I Sverige är e-sport den största sporten, till och med större än fotboll. Detta säger vi egentligen helt utan belägg. Eller? Här beskriver vi i alla fall några grejer:

Starcraft 2

Här har Sverige historiskt sätt varit relativt starka med spelare som Naniwa och Thorzain. Numera är det koreaner som dominerar scenen helt och hållet med sina 200 click i minuten avarages.

Dota 2

Dota2 styill going strong och här är svenskar som Handsken, Loda, s4 och Limmp stora. Det har vunnits många turnering och mycket prispengar.

League of Legends

Den bäste och meste LoL spelaren är Rekkles som ägnat en stor del av sin karriär att dominera LoL scenen. Även Hjärnan har varit delaktig i det svenska undret, och idag spelar han för GamerLegion. Förutom dessa har vi YamatoCannon som numera är coach.

Counter-Strike

Här är spelet som startade allt inom e-sport, Counter Strike. Vi finner här klassiak stjärnor som GeT_RiGhT, f0rest, Zizt, Fifflaren, Potti, och kanske den största genom tiderna, HeatoN. Sverige har varit bäst länge och har vunnit många turnering och kammat hem miljoner i prispengar. Laget Fnatic är det enda laget i världen som vunnit 3 st majors i Countrike Strike: GO.