Valheim - en ny Biome

En gigantisk uppdatering to spelet Valheim släpps i dagarna, och fokus ligger runt en ny Biome, Mistlands. Vi reder ut det hela.

Mistlands är en helt ny Biome, som tar spelarna från Plains där man blev mobbad av Deathsquitos och mördbultad av Fuling Berserkers och Loxar. Mistlands är som det låter, ett ställe fullt med dimma. Kruxet är att saker som vill äta upp dig bor i denna dimma, och tro mig, det är läskigt.

Utan att spoila för mycket kan dimman bli lättad på olika sätt för att underlätta vistelsen betydligt.

Det är mer en bara en ny Biome i denna uppdatering dock. Man kommer kunna börja använda magi i spelet, efter att ha samlat resurser för detta som finns här och var i Mistlands. Det betyder att du äntligt kan börja kasta blixar och dunder, och givetvis eldbollar. Man kommer till och med kunna ägna sig åt Necromancy!

Givetvis finns det också nya byggnadsmaterial, som black marble och Yggdrasil wood, såklart går det också att laga till maträtter som kommer ge dig ännu mer stamina och health, som tex. Mushroom Omelette.

Mistlands bebos förutom alla nya skrämmande monster, av Dvergrs, eller dvärgar som de heter på svenska, med vilka du kan samarbeta, eller anfalla och ta deras saker. Upp till dig, och väldigt intressant!

När släpps Mistlands?

Nu till frågan när släpps Mistlands?, och svaret på det är inte helt 100% säkert, men källor till bloggen som är väldigt trovärdiga säger att Biomen kommer finnas tillgänglig innan 9/12!